Reflektor teatar

Sloboda

Beograd – Stari grad

O INICIJATIVI

“Kako izgleda život u onlajn svetu? Da li smo u njemu zaista slobodni ili je situacija ipak drugačija? Odgovore donosi predstava „Ćao svima“, koju je realizovao „Reflektor teatar“ iz Beograda. Predstava se bavi temom influensera i odgovor je zajednice na uskraćivanje sloboda. 

„Ćao svima“ je inovativan komad, koji kombinuje klasične pozorišne elemente sa novim tehnologijama i internetom. Sadržaj komada dolazi iz istraživačko-umetničkog rada autorskog tima, koji je najpre tragao za odgovorom šta za svakog od njih predstavlja sloboda. Predstava se izdvaja i po tome što je njegov koproducent – publika. U kampanji „Vi ste više od publike“ građani su donirali novac i tako podržali rad nezavisnog pozorišta.

„Oduvek sam želeo da postoji mesto gde mogu da istaknem probleme u lokalnoj zajednici, da postoje ljudi koji se ne plaše da iskažu svoje mišljenje, i bore se za sebe i svoje sugrađane. To sam našao u Reflektor teatru, gde smo kroz pozorište iskazivali probleme koje smo smatrali važnim za zajednicu, koja se godinama i te kako menjala.“

Marko Panajotović, „Reflektor teatar“ Beograd

Pročitajte više o inicijativi

OBLASTI DELOVANJA

Kultura i lokalni razvoj, Aktivizam u kulturi, Kulturna raznolikost